Subsidies & financiering

ISDE:
De belangrijkste en meest bekende subsidie op energiebesparende maatregelen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de ISDE is het mogelijk om subsidie te ontvangen op een warmtepomp, een zonneboiler, de aansluiting op een warmtenet of op (een combinatie van) isolatiemaatregelen. Bij isolatiemaatregelen kun je onder andere denken aan ramen, kozijnen en spouwmuurisolatie.

Andere subsidies:
Vaak zijn er ook regionale subsidies, deze subsidies zijn sinds 21 april 2021 te combineren met de ISDE. Ben je benieuwd naar de subsidies van jouw gemeente en provincie? Klik dan hier voor de energiesubsidiewijzer van Verbeterjehuis.

Financiering:
Je kunt subsidies soms combineren met andere financieringsmogelijkheden. Bijvoorbeeld bij de installatie van een zonneboiler installeren of isolatie van het dak. Je kunt dan een subsidie combineren met een lening of hypotheek om de werkzaamheden te financieren. Bovendien profiteer je van het lage btw-tarief van 9% op de isolatiewerkzaamheden. Klik hier voor meer informatie over de financieringsmogelijkheden via het Nationaal Warmtefonds.