SVOH

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) biedt particuliere verhuurders of institutionele beleggers de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van hun gereguleerde huurwoningen. De SVOH opent op 1 april 2022 en loopt door tot en met 31 december 2025.

Let op
Aanvragen van € 125.000 of meer moet u vóór de uitvoering indienen en aanvragen van minder € 125.000 mag u pas ná de uitvoering indienen.

De SVOH is bedoeld voor de volgende 2 doelgroepen:

  • Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen.
  • Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel. Deze verhuurders mogen voor een onbeperkt aantal woningen SVOH aanvragen.

Bij huurwoningen is de aanvangshuurprijs een belangrijk factor om te bepalen of deze in de gereguleerde huursector vallen. Lag deze bij de begindatum van het huidige huurcontract beneden de (toenmalige) liberalisatiegrens, dan valt de woning in de gereguleerde sector (sociale huurwoningen). Voor 2022 is de liberalisatiegrens voor de aanvangshuurprijs maximaal € 763,47 per maand.

Meer informatie over de voorwaarden zijn te vinden op de site van de RVO. Klik hier voor meer informatie.